Skip to content
Naslovnica arrow Poziv sponzorima
Poziv sponzorima PDF Ispis E-mail
Prijedlog aktivnosti za Međunarodnu godinu astronomije 2009. pod pokroviteljstvom Hrvatskog astronomskog društva.


Povodom obilježavanja Međunarodne godine astronomije 2009. (IYA 2009) Hrvatsko astronomsko društvo, odlučilo je prikupiti i objediniti prijedloge projekata HAD-a kao udruge, članova HAD-a i astronomskih udruga s područja Republike Hrvatske. Sve projekte je pregledalo i ocijenilo Nacionalno središte za obilježavanje IYA 2009, a najkvalitetniji su obuhvaćeni ovim pregledom aktivnosti.

Godine 2009. predviđena je aktivnost brojnih udruga i pojedinaca kojom bi se omogućilo što široj populaciji približiti astronomiju putem javnih popularnih predavanja i predavanja u školama, opažanja u naseljima i na drugim lokacijama, projekata vezanih uz problematiku svjetlosnog onečišćenja, radionica, astronomskih škola, tečajeva, tribina, izložbi, pozvanih predavanja vrhunskih znanstvenika, okruglih stolova, zabavnih programa za djecu, nabavke opreme i knjiga za škole i astronomska društva, tiskanja izdanja astronomske tematike, marketinga, promocije u medijima i na internetu, izrade poštanske marke, te ekskurzija.

Kako ukupna vrijednost predviđenih aktivnosti/projekata iznosi oko 700 000 kn njihova realizacija neće biti moguća bez odgovarajuće financijske potpore. Ovim putem Vas molimo da ih u skladu sa svojim mogućnostima financijski poduprete.

Predsjednik :  prof. dr. Slobodan D. Bosanac