Skip to content
Naslovnica
Galilejeva noć u Valpovu, 23.-24. listopad 2009. PDF Ispis E-mail
Anonymus   
Utorak, 20 Listopad 2009
 Povodom Međunarodne godine astronomije,Valpovoastronomsko društvo „Anonymus“i Zajednica tehničke kulture Valpovo organiziraju

"GALILEJEVE NOĆI"

Javna promatranja noćnog neba pomoću teleskopa na Trgu Kralja Tomislava u Valpovu koje će se održati u petak i subotu, 23. i 24. listopada 2009., u večernjim satima.

    Ova godina proglašena je Međunarodnom godinom astronomije od strane Međunarodne astronomske unije i UNESCO-a. Tim povodom i željom da se astronomija popularizira među građanstvom, Zajednica tehničke kulture Valpovo i astronomsko društvo "Anonymus" organiziraju "Galilejeve noći" – javna promatranja noćnog neba pomoću teleskopa na Trgu Kralja Tomislava u Valpovu. Promatranje bi se odvijalo u petak i subotu, 23. i 24. listopada 2009., u večernjim satima.

     Isti akteri organizirali su u travnju sličnu aktivnost, kada se na kuli dvorca Normann-Prandau u Valpovu promatralo noćno nebo, također kao projekt obilježavanja Godine astronomije (pod nazivom „100 sati astronomije“), s ciljem da što više ljudi promatra planete i Mjesec kroz teleskope.
 
KADA? Petak i subota, 23. i 24. listopada 2009. u Večernjim satima, 19h pa sve dok bude zainteresiranih.

GDJE?
Trg Kralja Tomislava (Centar) Valpovo (GOOGLE MAPA)

CIJENA?
A kada smo mi nešto naplaćivali?


TKO MOŽE DOĆI?
Svi naravno!
 
    "Galilejeve noći" obilježavaju se u čitavom svijetu na navedene datume, kroz razne aktivnosti, između ostalih i promatranje nebeskih objekata te radionice i predavanja. Službeno smo registrirani na stranici projekta www.galileannights.org.     
 
    Astronomsko društvo „Anonymus“ iz Valpova neprofitabilna je udruga, kojoj je cilj edukacija i popularizacija astronomije i znanosti, kroz predavanja, javna promatranja noćnog neba, tečajeve astronomije i slične astronomske aktivnosti. Uz Zajednicu tehničke kulture Valpovo ostvarujemo izvanredne uspjehe na području istraživačkog rada, astronomskih natjecanja te populariziranja astronomije na području Osječko-baranjske županije i šire, o čemu možete više saznati na našim stranicama.

Više informacija: 
Pokrovitelji:
HRV, Gradski Radio, Slavonski Radio, Radio Plus, Radio Osijek, Slavonski Dom, Glas Slavonije, Osijek031.com, Net.hr, Zvjezdarnica.com, i dr.
 
Kontakt osobe:
Gaj Tomaš, predsjednik - Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Marko Leuštek, tajnik - Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Tel/Fax: 031/651-380
Zadnja Promjena ( Utorak, 20 Listopad 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online